INDUKCIONO KALJENJE PDF

Pored kompletne mašinske obrade posedujemo termičku obradu kao i indukciono površinsko kaljenje delova, takodje bavimo se i vulkanizacijom razne . Kod čelika su te temperature uvijek navedene, i to s napomenom u kojem se sredstvu čelik kali. Kaljenje može biti u u slanoj vodi, vodi, ulju ili zraku. peč do oC Cementacija Kaljenje Poboljšanje NitriranjeKarbonitriranje Žarenje Termička obrada u vakumu Indukciono kaljenje lemljenjeINDUSTRIJSKE.

Author: Vora Bazragore
Country: Romania
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 16 June 2018
Pages: 282
PDF File Size: 1.36 Mb
ePub File Size: 12.95 Mb
ISBN: 818-2-14333-983-6
Downloads: 57196
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kizshura

Dakle moji spojevi za police su stoped dado stoped sliding dovetail koje sam ranije radio glodalicom. Uh, video sam neku japanku koja sluzi bas za to, al nisam zapamtio kako se zove.

Forum stolarske radionice / Postoji li ručna testera koja može da odradi dado do redine daske

Azebiki iako namenjen za secenje otvora u sredini daske nece mnogo da pomoge. Prvi problem je da ni ona ne moze da napavi rez kako treba, ako vrh a zatim i cela testera ne prodje kroz dasku, no jos veci problem su jasen i hrast. Jos nisam video azebiki u HT verziji, i ne znam da je bilo kod od industrijskih proizvodjaca koji ade indukciono kaljenje pravi, i po mom iskustvu, zubi odu brzo bogu na istinu u tvrdom drvetu. Cak i u mekom drvetu Azebiki nije za pocetnicku testeru.

Pre svega ima secivo od oko 0. Dozuki takodje nije napravljen da sece takav rez, mada recimo gyokucho Usuba ima zaobljen vrh za pocinjanje reza, i ima HT.

Fabrika tehnološko-metalurške obrade – Trstenik, Srbija

No secivo je samo 0. Side rabbet kaljenhe je samo za fino upasivanje dadoa, i poliranje bocne strane, nije za njegovo pravljenje, jer nema ni jedno secivo za rezanje vlakana.

  ANFITRIONE PLAUTO PDF

Ima mali milion nacina da se napravi hiden case dado ili hiden sliding DT, i to je jako cest tip spoja u zapadnoj stolariji. Ja ovo radim dletom i snirglom na inox limu ali pitam moye li lakse. Imam ak policica da pravim i gledam sebi da olaksam.

Moze da sece crossgrain. Moze da prosiri dado. Ne moze da dotera prihvat lastinog repa na bocnoj strani,nije za to namenjen, ne postoji nista sto mu vodi ugao, a cosak ostaje nesredjen, mada to nije bitno. Moze da sredi lastin rep na polici, ali ne moze da dodje u cosak, koji je u ovom slucaju vrlo bitan, i mora da bude tacan, pa se ne koristi ni za to.

POPUNITE LOKACIJU U PROFILU!

Bocna strana na korpusu se inace izvodi testerom, bez dodatnog upasivanja. Jedino upasivanje je na samoj polici, odgovarajucim rendetom, floatom, dletom, sta god. Najbrzi naci za i dado i sliding dovetail na korpusu je stair saw, uz odgovarajucu vodjicu, za dado, ili dve testere od odgovarajucim uglom, uz jednu vodjicu, u slucaju sliding dovetaila. Stair saw nema nikakvog problema sa preciznoscu kada je uz vodjicu. Ciscenje je ili router plane, posto su bocne ivice vec ultra precizne, ili cranked chisel za dublja mesta, ili mali shoulder plane koji moze da uje, osim na kraju gde mora dleto, u indukxiono rendeta.

Za dado, jos brzi nacin je dado rende, uz vodjicu. Samo mora da bude podeseno kako treba. Bilo koja crosscut zapadna testera sa ledjima, samo ako je rez ispod donjeg kraja drske, zavrsava takodje posao. Nije tacno da se sa njom sece samo pod nagibom od zadate linije do ivice, nego se prosece cela duzina.

  FURIJEOVA TRANSFORMACIJA PDF

Indumciono bez vodjice nije precizna, ali je uz vodjicu laserski precizna.

Search results for 4.kaljenjehardening

Kod Japanaca se ovaj spoj pravi nozem, i dletom. Oni koriste za police Kiri, tj Pauloniju, pa to moze tako. Sustinski se radi o ozbiljnijem spoju, no opet se pravi dado kao pocetak. Azebiki testera inaqce sluzi za spojeve u tesarstvu, kada treba da se sece zid mortiza. U kaljneje se nesto i ne koristi.

Nasao, Moze side rabbet di kraja DADO-a ako moze da joj se skine nos ove dve koje sam ja gledao mogu. Crosgrain teze sece ali takni rezovi, brijac ostrim nozem moze.

Moze i zeenski sliding dovetai ako se na ogradu zalepi dascica sa odg. Nasao sam i fore kako se full dado maskira dodatnim letvama da izgleda kao mitre slot lepljen.

Cistim dugim dletom Router treba da stigne iz CA.

Imam da napravim nekoloko malih policica i meni ormaric za alat. Ovo probao – ima indukcionl stolar ostalo mu od oca skoro netaknuta ali nije ni malo laka za rad sem da pravim svoju al vala je dosta.

Pozdrav Poslednje editovanje od momirz Nisam u Beograd-Brezdje-Bor Registrovan: Svi do zadnjeg su bezicni. Linkovi ka zanimljivostima Zdravlje Razno Predlozi O radu foruma.